pengikut setia

ini satu kesah

Sunday, October 9, 2011

its just a note

salam 1 bloggers
hyep olls
minggu nih aku bizi plus ngn kesihatan yg x berapa mengizinkan
menyebabkan aku x on9
dats y belog kecintaan aku nih x berupdate2 pon
now baru ade free time (akceli assignment tgh beratur tggu aku siapkan diorg)
demmit!
baru mcm nak berjimba-ria
tp sgt terbatas oleh keje2 sekolah aku
okeh stop pasal keje2 sekolah aku tu
aku nak story benda lain
u oll tau x
time degree nih bole dikatakan byk gak duit nak guna
u oll tau x? (sambil buat muka comel mcm nak mintak penyepak)
bulan ni je aku rase byk sgt benda nk kena byr
hari tu aku bajet awal2 sem je nk guna duit byk sbb nk byr yuran ngn duit buku
skali kau
ngn yuran konvo aku yg x berbayar2 lg tu, tambah ngn revenue2 lain
rasa nak gugur bulu2 roma aku nih
disebabkan masalah ni timbul kan
so aku try cari jalan penyelesaiannya
antara nya ialah :


  • menabung (sehari seposen pon da membantu)
  • jangan keluar berjimba-ria (kalo nak kua gak jgn naik bus, jln kaki sudah, jimat)
  • kurangkan makan (kalo bole 1 hr skali je dan kosnya hanya RM2 je jgn lebih)
  • buat part time (nk kje x de mse sgt, amek inisiatif lain mcm amek upah basuh atau gosok baju kwn2)
  • kurangkan balik kampung ( kalo nak balik gak jalan kaki, x pon tahan mne2 kete tp jln)

tu je kot yg aku nak highlightkan
point2 PENTING
walaupon its just a note
tapi ianya sangat penting bg kita
tanpa duit ape pon x bole nak buat
even nak kencing pon kne kua duit
tragis gila zaman IT ni
duit adalah segala-galanya
nak bercinta pon org pandang duit
nak cr calon laki pon kne tgk gak duitnya
nak ade anak pon kne ade duit
ape yg x guna duit skrg nih?
ade?
kalo ade ce bgtau aku

oke bai ~