pengikut setia

ini satu kesah

Tuesday, January 25, 2011

attention kepada pemegang my kad


salam hormat readers...
aku ade one story nk share ngn korang2 sume
fyi br2 ni aku kehilangan purse aku
dalam 2 ade 1 pakej lengkap brg2 aku
1. duit
2. ic
3. kad bank
4. lesen memandu
5. gambar ic
6. kad pelajar
7. dll
aku mmg frust gle2 babun ah mse aku perasan yg purse aku ni da ilang
kejadian ni mle mse aku ngn mak aku g kenduri kawen akk kt opis aku kje ni

ni la akk yg kawen 2 (gojes kan)

kte org g kenduri 2 awal gle sbb da rancang balik dr situ tros nk g soping2 ke seremban
so pas setel mkn2 ngn posing2 aku tros g kt kete
tp sampai2 je kt kete...
seat sblh pemandu 2 x leh nk tegak lak
cm ade sumtink rong je
aku ni pon tros ajk mak aku g bengkel kete
nk g area2 kuala pilah je sbb pas btl kete tros nk ke seremban
tp sgt menduka citakan
sampai je pilah aku cr la bengkel
ade sorg amoy ni ckp "kt kuala pilah x ade bengkel btlkan seat loo...kalo mau pigi bahau atau seremban la"
adoi....panas je ati aku dgr
mak aku ni lak da mls nk pg seremban
dy ckp x larat nk dok ats seat 2 sbb x leh nk sandar
so aku ni tros stat enjin dan tros g bahau
sampai2 je bahau aku pon g ah ke bengkel berkenaan
pas cek2 uncle 2 ckp skru seat 2 tecabut
dy pon btlkan
da setel sme aku ni pon byr la
pas 2 aku g jln2 beli brg jap dan tros blik rmh
keesokan hr nye aku nk g knduri g tp kt kampung aku "segamat"
mse nga siap2 2 la aku br perasan purse aku da ilang
1 family tlg cr tp still x de
klo korang nk tau beberape mggu sblm purse aku 2 ilang aku jgk kehilangan kamera aku
*kamera 2 jmpe je purse aku lak lesap
so aku kne la pg bt report ngn uruskan permohonan ic dan lesen br

erm...panjang aku bebel
tp point sebenarnye adelah
aku nk pesan ngn korang2 sume
jge brg2 brharge korang elok2
fyi ic klo ilang 1st time denda dy RM100+RM10 (tok permohonan)
2nd time RM200+RM10
3rd time n time2 akn dtg RM300+RM10
ha so korang leh kalkulate la kan brape aku kne byr
2 x msk lesen lg 2
tp kpd student JPN akn bg diskaun
tp kne tunjuk bukti yg anda seorang pelajar
tq


p/s: jaga barang2 berharga anda sebaik mungkin sebelum menyesal );

6 comments:

faa rosli sulaiman said...

da berpengalaman ilang purse 3 kali......huuuuuuuuuuuuu

miss.p1nkchocolat3 said...

sedih tau...gmbr ic br aku x santek!!!!

HANEA RHINE said...

perghh....susah idop tanpa dompet ni..
dalam tu semuanye ade..

kamera ilang bole tahan lgi, ni kalo dokumen2 penting mintak jgn laaaa ilang..

miss.p1nkchocolat3 said...

erm...tau x pe wey.
aku nyesal sgt2 tau x.
tobat pasni x sepah2 brg lg.

nesma shahu said...

rite entry at the rite time!!! kunci drawer sy baru hilang ni.xleh nak bukak dah ni.sume doc penting dlm ni.report kat JPN denda rm500 agaknye.sapa nak jawab???

miss.p1nkchocolat3 said...

huhu...miss npe cuai sgt?
(cewah aku nasihat org padahal aku lg trok jge brg)
x pe...x pe...
miss kopakkan je drawer 2.
x yah report2.haha ;)